Indrukwekkende bezienswaardigheden van de Vietnamoorlog

De Vietnamoorlog (Vietnamezen noemen het de ‘American War’) vond plaats tussen 1954 en 1975. Tijdens de oorlog stonden het Noord-Vietnamese leger (NVA) en het leger van de Vietnamese Republiek (ARVN) lijnrecht tegenover elkaar. Het Noorden werd gesteund door communistisch China en Rusland, de anti-communistische Verenigde Staten stonden het Zuiden bij. Tijdens de Vietnamoorlog lieten naar schatting 1.3 tot 4.2 miljoen mensen het leven. Door het land verspreid zijn veel overblijfselen van deze recente oorlog te vinden en te bezoeken, variërend van musea en gedenktekens tot aan tunnelcomplexen en militaire bases. Niet overal is goede Engelstalige informatie en bewegwijzering aanwezig, met name buiten de grote steden wil dit nog weleens ontbreken. Het is de moeite waard om met een lokale gids op pad te gaan als je je wilt onderdompelen in Vietnams recente oorlogsgeschiedenis.

Hoa Lo-gevangenis in Hanoi

De Hoa Lo-gevangenis in Hanoi, ook bekend als het ‘Hanoi Hilton’, werd gebruikt voor Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Vietnamoorlog. De beroemdste gevangene is de oud-senator en voormalige presidentskandidaat John McCain. Een deel van de gevangenis is nog altijd te bezoeken. De informatievoorziening in het Engels is uitgebreid, ook zijn er audio guides te huur.

Ho Chi Minh Trail

De Ho Chi Minh Trail is een complex systeem van 1.600 kilometer aan paden, wegen en rivieren dat Noord-Vietnam tijdens de Vietnamoorlog met Zuid-Vietnam verbond. Waar grote delen van de originele Ho Chi Minh Trail zijn teruggewonnen door de tropische natuur, is 1.200 kilometer aan weg opgegaan in de Ho Chi Minh Road, die loopt van Hanoi tot aan Kontum. Onderweg passeer je de met oorlogsgeschiedenis doordrenkte Demilitarized Zone (DMZ), talloze gedenktekens en kleinschalige lokale musea. Je ontmoet verschillende etnische minderheden en doorkruist de met jungle begroeide Centrale Hooglanden van Vietnam.

Bezienswaardigheden Vietnamoorlog Khe Sanh

Demilitarized Zone (DMZ)

Tijdens de oorlog in Vietnam werden Noord- en Zuid-Vietnam van elkaar gescheiden door de Demilitarized Zone, ook wel de DMZ. De DMZ ligt grofweg tussen Phong Nha en Hue, in de buurt van Dong Ha. Het gebied is ongeveer 10 kilometer breed en 100 kilometer lang – zo’n 5 kilometer aan weerszijden van de Ben Hai rivier. Het uitgestrekte Vietnam is hier op z’n smalst. In de DMZ vind je de beroemde Khe Sanh legerbasis, de befaamde Ho Chi Minh Trail, de uitgespreide Truong Son begraafplaats, de Hien Luong brug over de Ben Hai rivier en natuurlijk de Vinh Moc tunnels, een indrukwekkend ondergronds netwerk van drie verdiepingen waar tijdens bombardementen gewoond werd. Bij de meeste bezienswaardigheden in de DMZ is Engelstalige informatie niet of beperkt aanwezig.

Cu Chi tunnels

In de buurt van Ho Chi Minhstad liggen de Cu Chi tunnels, een tunnelnetwerk voorzien van gevaarlijke booby traps dat tijdens de Vietnamoorlog door de Vietcong werd gebruikt om de Amerikaanse soldaten te slim af te zijn. Bij de ingang van het tunnelcomplex bieden Engelssprekende gidsen zich aan voor een rondleiding. De Cu Chi tunnels zijn goed te bezoeken in combinatie met een tour door de Mekong Delta.

Bezienswaardigheden Vietnamoorlog Reunification Palace

Herenigingspaleis en War Remnants Museum in Ho Chi Minhstad

Midden in Ho Chi Minhstad staat het Herenigingspaleis. Op 30 april 1975 ramde een tank van het NVA door de hekken van het Herenigingspaleis, dat toen nog het Onafhankelijkheidspaleis heette. Deze gebeurtenis luidde het einde in van de Vietnamoorlog. In juli 1976 werden na onderhandelingen Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam samengevoegd tot de Socialistische Republiek Vietnam. Saigon kreeg een nieuwe naam: Ho Chi Minhstad.

Vlakbij het paleis vind je het War Remnants Museum. Dit museum richt zich op de Amerikaanse rol in de Vietnamoorlog. De indrukwekkende collectie van het museum bestaat uit een groot aantal foto’s en rekwisieten verdeeld over een aantal thematisch ingerichte ruimten, zoals de gevolgen van het giftige Agent Orange en het bloedbad bij My Lai.

De Engelstalige informatievoorziening en bewegwijzering zijn uitstekend, zowel bij het Herenigingspaleis als bij het War Remnants Museum.

Bezoek de bezienswaardigheden van de Vietnamoorlog met een Easy Rider


Een tour boeken!
Liever een andere route?
Bekijk al onze Easy Rider tours in Vietnam.

Easy Rider Tour Ervaringen van Anderen


 • In vier dagen ben ik, achterop bij Mr. De, van Ho Chi Minhstad naar Dalat gereden. Tijdens de rit zijn we regelmatig gestopt bij plantages, fabrieken en bezienswaardigheden. Op deze manier ben ik op plekken in Vietnam geweest waar je zonder gids nooit gekomen was. Mr. De heeft me ook kennis laten maken met de heerlijkste Vietnamese gerechten. Elke keer koos hij weer een plek uit om te eten waar je als ‘normale’ toerist niet naar binnen was gestapt. Ik heb locals ontmoet en heb geslapen op prachtige locaties. Mr. De wist me veel over het land te vertellen, ik voelde me veilig achterop en het was heel gezellig! Echt een dikke aanrader!
  Suus G.
  maart 2019
  -
 • We hadden een geweldige trip gehad met Mr. Khoang. We hadden wat weinig tijd, maar de Easy Riders hebben de perfecte trip bedacht, zodat het voor ons alsnog mogelijk werd om met hen op pad te gaan! Geweldig avontuur, tot in de puntjes verzorgd en super goede gidsen. We hebben van alles gezien, vaak onderweg gestopt en overal uitleg over gekregen. Super! Echt een aanrader!
  Charlotte H.
  maart 2019
  -
 • Together with a very nice Dutch couple I had the most amazing trip during my Vietnam travels. The very professional and nice drivers Ben, Huong and San showed us the real and authentic Vietnam with lots of humor and knowledge. Every single minute I enjoyed this well organised and off the beaten track trip. If you have plans to travel from Hoi An to Dalat by motorbike, you definitely should book a trip with these guys! It is absolutely worth the money.
  Veronique S.
  januari 2019
  -
 • Waarom zou je boeken? - je wilt echt wat leren over de cultuur; - je wilt het prachtige landschap echt ervaren (niet vanuit een bus); - je hoeft geen culinaire tocht te doen in Hoi An, want deze Easy Riders weten waar je lekker lokaal kunt eten en niet onbelangrijk goed geprijsd; - je wilt wat Vietnamees leren praten (wij zijn niet verder gekomen dan aftellen om te proosten) - wat ons brengt bij het volgende punt; - je wilt guides die je echt proberen te vermaken en zich eenvoudig aanpassen aan de klant. In ons geval ook een drankje op zijn tijd (rijstwijn, drankspel, rijstwijn, lol); - je krijgt ongelooflijk veel te zien, proeven en ervaren!
  Chantal R.
  januari 2019
  -
 • Zojuist terug van de 3-daagse trip van Ho Chi Minh naar de Mekong Delta, GEWELDIG! Mr. Ben heeft me het lokale leven van Vietnam laten zien, wat ik anders niet had gezien. Als ik het nog eens mag doen, zou ik zelfs de 6-daagse trip van Dalat naar de Mekong Delta doen.
  Janine D.
  december 2018
  -
 • Heel veel dingen gezien onderweg met uitleg en het uitzicht was echt prachtig! Onderweg wordt er vaak genoeg gestopt om even de benen te strekken en weer wat van de omgeving te zien. Ik zou het zeker iedereen aanraden om te doen want het is een super ervaring.
  Karlijn V.
  november 2018
  -
 • I spent the day on the back of my guide Mr. Viet, who toured me around from Hoi An to Hué. [..] Overall, the service of the company and Mr. Viet was great; we had a perfect schedule, not rushed in any way - it was a perfect full day. I felt very safe in the overwhelming Vietnam traffic. Driving this pass and the country side was an experience I will never forget.
  Giel V.
  november 2018
  -
 • Geweldige tour gehad met onze Easy Riders Mr. Nath en Mr. Chinh. Echt een top duo! Veel humor en kennis over de omgeving. [..] De tocht van Hoi An naar Phong Nha is trouwens echt een aanrader. [..] Veel mooie uitzichten en interessante verhalen over de oorlog. Vooral het stuk van Khe Sanh naar Phong Nha is erg bijzonder: 240 km door de jungle en bijna geen toerist te zien!
  Daan B.
  oktober 2018
  -

Waarom voor ons kiezen?


Geen gedoe

Niet onderhandelen over de duur, inhoud en prijs van een tour op straat of in een gammel kantoortje. Browse, kies en boek jouw tour ongestoord online!

Plan vooruit

Begin je motoravontuur waar en wanneer jij wilt. Onze Easy Riders halen en brengen je naar je accommodatie. Of de haven, bus, trein of het vliegveld.

Veiligheid voorop

Op de motor draag je een helm en beschermende kleding voor je bovenlichaam en je knieën – ook als je achterop zit bij een Easy Rider. Jouw veiligheid staat voorop.