Canyoning in Vietnam

In Nederland en België is canyoning niet mogelijk, omdat het landschap te vlak is. In Vietnam, met haar vele nationale parken, gebergten en watervallen, is het landschap juist perfect voor canyoning. Met name in de Centrale Hooglanden is canyoning populair. De stad Dalat is de uitvalsbasis voor canyoning in Vietnam.

Wat is canyoning?

Canyoning is een spectaculaire en avontuurlijke buitensport, waarbij je – onder begeleiding van een professionele gids – door een kloof de loop van een rivier volgt. Wattes? Je gaat hiken, abseilen, tokkelen, klimmen, glijden, springen en zwemmen in watervallen! De combinatie van hoogte en water geeft een enorme kick tijdens het afdalen, de prachtige natuur maakt het avontuur compleet. Ervaring is niet nodig, een beetje lef wel!

Is canyoning veilig?

Bij canyoning heb je te maken met ruige natuur: scherpe rotsen en snel stromend water. Een professionele gids met kennis van de omgeving en ruime ervaring met canyoning is essentieel. Voor een veilige afdaling heb je goede bescherming nodig voor je lichaam, zoals een helm, gordel of harnas voor een karabiner, stevige schoenen en een zwemvest.

Canyoning in Dalat

Dalat, geleden in de Centrale Hooglanden, is de adventure capital van Vietnam. De bergachtige omgeving leent zich goed voor buitenactiviteiten als hiken, mountainbiken, motorrijden en canyoning. Er zijn veel aanbieders van canyoning tours, dus neem de tijd om te vergelijken voordat je een tour kiest. Een tip daarbij: er is vaak een verband tussen prijs en kwaliteit…

Uniek in Dalat: Easy Riders & canyoning

Combineer een Easy Rider tour, waarbij je achterop de motor stapt bij een lokale gids, met canyoning in Dalat. Onderweg geniet je van passiefruit vers van de plantage, lokaal verbouwde en gebrande koffie en indrukwekkende watervallen.

Op de tweede dag vindt je canyoning tour plaats onder begeleiding van een gecertificeerde gids met minimaal 5 jaar ervaring. Je krijgt een helm en zwemvest van goede kwaliteit voor het abseilen (1 dry cliff van 25 meter hoog, 2 wet cliffs van 11 en 30 meter hoog) en cliff jumping (vanaf 4 en 10 meter hoogte) het verkoelende water in. Na een korte hike kun je met de tokkelbaan naar beneden om lekker te zwemmen. Na twee avontuurlijke dagen eindig je in Nha Trang.

Abseilen tijdens canyoning in Dalat (Vietnam)


Canyoning tour kiezen

Let bij het kiezen van een canyoning tour in Vietnam op de volgende zaken:


 • Opleiding, ervaring en Engelse taalvaardigheid van de gids
 • Aanwezigheid van safety advisors
 • Kwaliteit van het materiaal (helm, touwen, karabiners)
 • Groepsgrootte

Boek een Easy Rider Tour met canyoning in Dalat


Een tour boeken!
Easy Rider tours zonder canyoning?
Bekijk al onze Easy Rider tours in Vietnam.

Easy Rider Tour Ervaringen van Anderen


 • In vier dagen ben ik, achterop bij Mr. De, van Ho Chi Minhstad naar Dalat gereden. Tijdens de rit zijn we regelmatig gestopt bij plantages, fabrieken en bezienswaardigheden. Op deze manier ben ik op plekken in Vietnam geweest waar je zonder gids nooit gekomen was. Mr. De heeft me ook kennis laten maken met de heerlijkste Vietnamese gerechten. Elke keer koos hij weer een plek uit om te eten waar je als ‘normale’ toerist niet naar binnen was gestapt. Ik heb locals ontmoet en heb geslapen op prachtige locaties. Mr. De wist me veel over het land te vertellen, ik voelde me veilig achterop en het was heel gezellig! Echt een dikke aanrader!
  Suus G.
  maart 2019
  -
 • We hadden een geweldige trip gehad met Mr. Khoang. We hadden wat weinig tijd, maar de Easy Riders hebben de perfecte trip bedacht, zodat het voor ons alsnog mogelijk werd om met hen op pad te gaan! Geweldig avontuur, tot in de puntjes verzorgd en super goede gidsen. We hebben van alles gezien, vaak onderweg gestopt en overal uitleg over gekregen. Super! Echt een aanrader!
  Charlotte H.
  maart 2019
  -
 • Together with a very nice Dutch couple I had the most amazing trip during my Vietnam travels. The very professional and nice drivers Ben, Huong and San showed us the real and authentic Vietnam with lots of humor and knowledge. Every single minute I enjoyed this well organised and off the beaten track trip. If you have plans to travel from Hoi An to Dalat by motorbike, you definitely should book a trip with these guys! It is absolutely worth the money.
  Veronique S.
  januari 2019
  -
 • Waarom zou je boeken? - je wilt echt wat leren over de cultuur; - je wilt het prachtige landschap echt ervaren (niet vanuit een bus); - je hoeft geen culinaire tocht te doen in Hoi An, want deze Easy Riders weten waar je lekker lokaal kunt eten en niet onbelangrijk goed geprijsd; - je wilt wat Vietnamees leren praten (wij zijn niet verder gekomen dan aftellen om te proosten) - wat ons brengt bij het volgende punt; - je wilt guides die je echt proberen te vermaken en zich eenvoudig aanpassen aan de klant. In ons geval ook een drankje op zijn tijd (rijstwijn, drankspel, rijstwijn, lol); - je krijgt ongelooflijk veel te zien, proeven en ervaren!
  Chantal R.
  januari 2019
  -
 • Zojuist terug van de 3-daagse trip van Ho Chi Minh naar de Mekong Delta, GEWELDIG! Mr. Ben heeft me het lokale leven van Vietnam laten zien, wat ik anders niet had gezien. Als ik het nog eens mag doen, zou ik zelfs de 6-daagse trip van Dalat naar de Mekong Delta doen.
  Janine D.
  december 2018
  -
 • Heel veel dingen gezien onderweg met uitleg en het uitzicht was echt prachtig! Onderweg wordt er vaak genoeg gestopt om even de benen te strekken en weer wat van de omgeving te zien. Ik zou het zeker iedereen aanraden om te doen want het is een super ervaring.
  Karlijn V.
  november 2018
  -
 • I spent the day on the back of my guide Mr. Viet, who toured me around from Hoi An to Hué. [..] Overall, the service of the company and Mr. Viet was great; we had a perfect schedule, not rushed in any way - it was a perfect full day. I felt very safe in the overwhelming Vietnam traffic. Driving this pass and the country side was an experience I will never forget.
  Giel V.
  november 2018
  -
 • Geweldige tour gehad met onze Easy Riders Mr. Nath en Mr. Chinh. Echt een top duo! Veel humor en kennis over de omgeving. [..] De tocht van Hoi An naar Phong Nha is trouwens echt een aanrader. [..] Veel mooie uitzichten en interessante verhalen over de oorlog. Vooral het stuk van Khe Sanh naar Phong Nha is erg bijzonder: 240 km door de jungle en bijna geen toerist te zien!
  Daan B.
  oktober 2018
  -

Waarom voor ons kiezen?


Geen gedoe

Niet onderhandelen over de duur, inhoud en prijs van een tour op straat of in een gammel kantoortje. Browse, kies en boek jouw tour ongestoord online!

Plan vooruit

Begin je motoravontuur waar en wanneer jij wilt. Onze Easy Riders halen en brengen je naar je accommodatie. Of de haven, bus, trein of het vliegveld.

Veiligheid voorop

Op de motor draag je een helm en beschermende kleding voor je bovenlichaam en je knieën – ook als je achterop zit bij een Easy Rider. Jouw veiligheid staat voorop.