Op handen gedragen: de Golden Bridge

Een van de nieuwste bezienswaardigheden van Vietnam is de Golden Bridge, zo’n 25 kilometer ten westen van Danang. De Golden Bridge (Cau Vang in het Vietnamees) is een 150 meter lange voetgangersbrug met een hoogte van 1.414 meter boven zeespiegel, die wordt gedragen door twee goddelijke handen. De loopbrug staat in het Sun World Ba Na Hills Park en brengt bezoekers van het attractiepark van het Franse dorpje naar de Tuin van de Liefde. Vanwege de reusachtige omvang van de brug, de duizelingwekkende hoogte én het fantastische uitzicht prijkt een bezoek aan de Golden Bridge hoog op de lijstjes met topbezienswaardigheden in Vietnam.

Een bezoek aan de Golden Bridge kost circa 700.000-750.000 VND (ongeveer €28). Dit is de prijs voor een ticket voor Sun World Ba Na Hills, de kabelbaan naar de Golden Bridge is inbegrepen. Sun World Ba Na Hills en de Golden Bridge zijn elke dag van de week van 7 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds geopend. De laatste kabelbaan vertrekt om 20 uur. Sun World Ba Na Hills is te bereiken met eigen vervoer, private transport (taxi of shuttlebus) of als onderdeel van een tour.

Golden Bridge Tour

Een unieke manier om de Golden Bridge te bezoeken is achterop de motor bij een Easy Rider (lokale gids) met een Golden Bridge Tour vanuit Hoi An of vanuit Hue. Vanuit deze steden zetten we koers richting de Ba Na Hills. Je bereikt de brug, die bovenin het attractiepark ligt, via een twintig minuten durende kabelbaanrit. Vanaf de Golden Bridge heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte kustlijn van Vietnam.

Je kunt meteen een ander hoogtepunt in Vietnam afvinken, want tijdens een Golden Bridge Tour rijden we ook over de Hai Van Pass. Geniet van het uitzicht over de oceaan, de tropische stranden en de vissersdorpen op weg naar deze beroemde bergpas. De tours duren een volle dag en vertrekken elke dag van de week vanuit Hoi An en vanuit Hue. Je wordt opgehaald en teruggebracht bij de accommodaties waar je verblijft.

Boek je Golden Bridge Tour


Een tour boeken!
Liever een andere route?
Bekijk al onze Easy Rider tours in Vietnam.

Easy Rider Tour Ervaringen van Anderen


 • In vier dagen ben ik, achterop bij Mr. De, van Ho Chi Minhstad naar Dalat gereden. Tijdens de rit zijn we regelmatig gestopt bij plantages, fabrieken en bezienswaardigheden. Op deze manier ben ik op plekken in Vietnam geweest waar je zonder gids nooit gekomen was. Mr. De heeft me ook kennis laten maken met de heerlijkste Vietnamese gerechten. Elke keer koos hij weer een plek uit om te eten waar je als ‘normale’ toerist niet naar binnen was gestapt. Ik heb locals ontmoet en heb geslapen op prachtige locaties. Mr. De wist me veel over het land te vertellen, ik voelde me veilig achterop en het was heel gezellig! Echt een dikke aanrader!
  Suus G.
  maart 2019
  -
 • We hadden een geweldige trip gehad met Mr. Khoang. We hadden wat weinig tijd, maar de Easy Riders hebben de perfecte trip bedacht, zodat het voor ons alsnog mogelijk werd om met hen op pad te gaan! Geweldig avontuur, tot in de puntjes verzorgd en super goede gidsen. We hebben van alles gezien, vaak onderweg gestopt en overal uitleg over gekregen. Super! Echt een aanrader!
  Charlotte H.
  maart 2019
  -
 • Together with a very nice Dutch couple I had the most amazing trip during my Vietnam travels. The very professional and nice drivers Ben, Huong and San showed us the real and authentic Vietnam with lots of humor and knowledge. Every single minute I enjoyed this well organised and off the beaten track trip. If you have plans to travel from Hoi An to Dalat by motorbike, you definitely should book a trip with these guys! It is absolutely worth the money.
  Veronique S.
  januari 2019
  -
 • Waarom zou je boeken? - je wilt echt wat leren over de cultuur; - je wilt het prachtige landschap echt ervaren (niet vanuit een bus); - je hoeft geen culinaire tocht te doen in Hoi An, want deze Easy Riders weten waar je lekker lokaal kunt eten en niet onbelangrijk goed geprijsd; - je wilt wat Vietnamees leren praten (wij zijn niet verder gekomen dan aftellen om te proosten) - wat ons brengt bij het volgende punt; - je wilt guides die je echt proberen te vermaken en zich eenvoudig aanpassen aan de klant. In ons geval ook een drankje op zijn tijd (rijstwijn, drankspel, rijstwijn, lol); - je krijgt ongelooflijk veel te zien, proeven en ervaren!
  Chantal R.
  januari 2019
  -
 • Zojuist terug van de 3-daagse trip van Ho Chi Minh naar de Mekong Delta, GEWELDIG! Mr. Ben heeft me het lokale leven van Vietnam laten zien, wat ik anders niet had gezien. Als ik het nog eens mag doen, zou ik zelfs de 6-daagse trip van Dalat naar de Mekong Delta doen.
  Janine D.
  december 2018
  -
 • Heel veel dingen gezien onderweg met uitleg en het uitzicht was echt prachtig! Onderweg wordt er vaak genoeg gestopt om even de benen te strekken en weer wat van de omgeving te zien. Ik zou het zeker iedereen aanraden om te doen want het is een super ervaring.
  Karlijn V.
  november 2018
  -
 • I spent the day on the back of my guide Mr. Viet, who toured me around from Hoi An to Hué. [..] Overall, the service of the company and Mr. Viet was great; we had a perfect schedule, not rushed in any way - it was a perfect full day. I felt very safe in the overwhelming Vietnam traffic. Driving this pass and the country side was an experience I will never forget.
  Giel V.
  november 2018
  -
 • Geweldige tour gehad met onze Easy Riders Mr. Nath en Mr. Chinh. Echt een top duo! Veel humor en kennis over de omgeving. [..] De tocht van Hoi An naar Phong Nha is trouwens echt een aanrader. [..] Veel mooie uitzichten en interessante verhalen over de oorlog. Vooral het stuk van Khe Sanh naar Phong Nha is erg bijzonder: 240 km door de jungle en bijna geen toerist te zien!
  Daan B.
  oktober 2018
  -

Waarom voor ons kiezen?


Geen gedoe

Niet onderhandelen over de duur, inhoud en prijs van een tour op straat of in een gammel kantoortje. Browse, kies en boek jouw tour ongestoord online!

Plan vooruit

Begin je motoravontuur waar en wanneer jij wilt. Onze Easy Riders halen en brengen je naar je accommodatie. Of de haven, bus, trein of het vliegveld.

Veiligheid voorop

Op de motor draag je een helm en beschermende kleding voor je bovenlichaam en je knieën – ook als je achterop zit bij een Easy Rider. Jouw veiligheid staat voorop.